Официалният представител на руското военно ведомство съобщи, че тази нощ руските

...
Официалният представител на руското военно ведомство съобщи, че тази нощ руските
Коментари Харесай

Най-малко 19 загинали след руската ракетна атака

Официалният представител на съветското военно ведомство заяви, че тази нощ съветските въздушно-космически сили са нанесли " колективен ракетен удар по пунктовете за краткотрайно разполагане на запасите на въоръжените сили на Украйна ", оповестява Руската работа на Би Би Си, като прецизира, че вследствие на тях са починали минимум 19 цивилни.

Както към този момент писахме, тази нощ няколко украински района бяха подложени на. Към този час при обстрела са починали 19 цивилни .

Жена и тригодишно дете починаха, а трима души бяха ранени при попадение на ракета в жилищен регион в град Днипро .

В град Украинка в Киевска област фрагменти от ракета се разрушиха в жилищна постройка, ранено е момиче.

Най-тежки бяха последствията от удара в град Уман в Черкаска област , където бяха развалени към 10 жилищни здания, в една от които - на 9 етажа - е изцяло сринат един цялостен вход. Към този час към този момент се знае за 17 починали, в това число три деца. Ранени са 18 души.

Беше обстрелвана и украинската столица Киев, като  11 ракети и два безпилотни летателни апарата са били свалени тази нощ над града и региона. Няма жертви измежду гражданското население, заяви ръководителя над столичната военна администрация Сергей Попко.

Не се прецизира дали над столицата на Украйна са били сбити всички ракети. На едно място парчета са развалили електрическата мрежа както и една улица.

В обществените мрежи има известия за гърмежи в Днепър и региона, Кременчук, Полтава и Николаев, Виница , само че още няма цялостна информация за провалите.

Главнокомандващият Валерий Залужни заяви, че украинската противовъздушна защита е свалила 21 от 23 крилати ракети , пуснати от съветската войска. Ракетите са били от вида Х-101/Х-555 от стратегическата авиация с Ту-35 борбардировачи от региона на Каспийско море . Залужний не оповестява къде са паднали двете ракети , които не са били прехванати. Освен ракетите са били свалени и два дрона.
 Седем души са починали при обстрел в Донецк
Седем души са починали при обстрел в Донецк

Най-малко още 10 души са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР